Jídelníček

18. 10. 2021 - 22. 10. 2021
PřesnídávkaObědSvačina
PondělíRohlík s máslem, mléko, jablko (1,7)Polévka selská (1,9)
Krůtí kousky s rajčatovo-bazalkovou šťávou, šípkový čaj (1)

Moučník, mléko, hruška (1,3,7)
ÚterýSójové pečivo, chodská pomazánka, bikava, paprika (1,6,7,11)Polévka z červené čočky (1,9)
Rizoto z králičího masa s mexickou zeleninou sypané sýrem, mrkvový salát s jablky, voda s citrónem (1,7)

Vitální chléb, krtečkova pomazánka, mléko, rajče (1,6,7,11)
StředaBulka, masová pomazánka, hruškový čaj, kedlubna (1,10)Polévka hráškový krém s krutony (1,7,9)
Aljašská treska svíčková pečená na másle, bramborová kaše, okurka, ananasový džus (1,4,7)
Vánočka, čokoládová pomazánka, mléko, banán (1,3,7)
ČtvrtekKmínový chléb, valašská pomazánka, mléko, rajče (1,3,7)Polévka gulášová (1,9)
Kynutý makový závin, mléko, ovoce (1,3,7)

Bageta, švédská pomazánka, zelený čaj, paprika (1,4,6,11)
PátekOvocný pudink s piškoty, jahodový čaj, mandarinka (1,3,7)Polévka z vaječné jíšky (1,3,9)
Hovězí pečeně na žampionech, tarhoňa, třešňový kompot, zázvorový čaj (1)

Toustový chléb, sýrová pomazánka s česnekem, mléko (1,7)
Změna jídelníčku vyhrazena, závisí na dodávce surovin. Obsahuje alergeny: viz čísla v závorkách. Nápoje v jídelníčku lze nahradit pitnou vodou.
Vedoucí kuchařka: Marie Petřeková. Vedoucí ŠJ: Zlatuše Nováková.

Seznam alergenů
1.Obiloviny obsahující lepekpšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2.Korýšia výrobky z nich
3.Vejcea výrobky z nich
4.Rybya výrobky z nich
5.Podzemnice olejná (arašídy)a výrobky z nich
6.Sójové boby (sója)a výrobky z nich
7.Mlékoa výrobky z něj
8.Skořápkové plodymandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9.Celera výrobky z něj
10.Hořčicea výrobky z ní
11.Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich
12.Oxid siřičitý a siřičitanyv koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13.Vlčí bob (lupina)a výrobky z něj
14.Měkkýšia výrobky z nich