Jídelníček

24.1.2022 - 28.1.2022
PřesnídávkaObědSvačina
PondělíRohlík, ovocný jogurt, ranní čaj, mandarinka (1,7)Polévka cibulová (1,7,9)
Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou sypané sýrem, šípkový čaj, ovocný jogurt (1,7)
Kmínový chléb, česneková pomazánka, mléko, rajče (1,7)
ÚterýSójové pečivo, pomazánka z olejovek, jahodový čaj, paprika (1,4,6,10,11)Polévka fazolová (1,9)
Kynuté knedlíky s povidly a čokoládovou omáčkou, mléko, ovoce (1,3,7)
Vitální chléb, zeleninová pomazánka, broskvový čaj (1,6,11)
StředaBulka, pomazánka z droždí, mléko, kedlubna (1,3,7)Polévka špenátový krém s krutony (1,7,9)
Rybí karbanátek, brambory, okurkový salát, čaj jablko se skořicí (1,3,4,7)
Vánočka s máslem, mléko, banán (1,3,7)
ČtvrtekChléb, šunková pěna, malinový čaj, rajče (1,3)Polévka hovězí s tarhoňou (1,9)
Hovězí maso, rajčatová omáčka, těstoviny, meduňkový čaj (1,3)
Bageta, máslová pomazánka s příchutí, mléko, ředkvička (1,6,7,11)
PátekOvesná kaše, zelený čaj, hruška (1,7)Polévka krkonošská (1,9)
Vepřové kousky po valticku, rýže, míchaný zelný salát, limetkový čaj (1)
Chia chléb, pomazánka z uzeného sýra, mléko, okurka (1,7)
Změna jídelníčku vyhrazena, závisí na dodávce surovin. Obsahuje alergeny: viz čísla v závorkách. Nápoje v jídelníčku lze nahradit pitnou vodou.
Vedoucí kuchařka: Marie Petřeková. Vedoucí ŠJ: Zlatuše Nováková.

Seznam alergenů
1.Obiloviny obsahující lepekpšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2.Korýšia výrobky z nich
3.Vejcea výrobky z nich
4.Rybya výrobky z nich
5.Podzemnice olejná (arašídy)a výrobky z nich
6.Sójové boby (sója)a výrobky z nich
7.Mlékoa výrobky z něj
8.Skořápkové plodymandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9.Celera výrobky z něj
10.Hořčicea výrobky z ní
11.Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich
12.Oxid siřičitý a siřičitanyv koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13.Vlčí bob (lupina)a výrobky z něj
14.Měkkýšia výrobky z nich